20 February 2012

.aku kecewa menjadi seorang perempuan


aku kecewa menjadi seorang perempuan bila

hanya pandai bawak pandu kereta tapi selalu tak lepas nak masuk dan keluar parking. selalu parking senget senget dalam kotak petak. selalu kena masuk parking keluar balik sebab nak adjust parking kasi cun. selalu kena pusing sepuluh round nak cari parking yang menegak phobia dengan yang melintang.

ape fungsi duk hafal arahan step mase belajar kereta dulu tak tahu lah. pusing 3 kali. bilang tiang ke tujuh. pusing kanan. err. entah dah lupe.

aku kecewa menjadi seorang perempuan 

bila hanya pandai tengok meter minyak dan isi minyak sahaja.
tak tahu yang ade meter air takleh pecut lelaju. nanti meletop. tak tahu ape fungsi meter kelajuan bila bawak kereta tanpe ade meter kelajuan pun. bagus jugak untuk aku tak rasa yang aku bawak laju sangat atau slow sangat. BHAHAHA.

aku kecewa menjadi seorang perempuan. 

bila pandu kereta tengok ade lori besar kat belakang atau tepi cuba melintas. aku menjerit di dalam hati. seluruh usus perut mengecil. terasa gerun sekali.

aku kecewa menjadi seorang perempuan 

bila aku hanya pergi station minyak untuk isi minyak sahaja. tetapi tidak berkemampuan untuk mengisi angin tayar kereta. tak reti weh! sape reti tolong ajar.


gerun kengkonon, drive sebelah tangan tak gerun? 
aku pun tak perasan. kawan aku nielah yg snap. hantar ke JPJ mahu dua kali ganda aku kena saman nanti. hari tu pun tak settle lagi. muahahaha


maka di saat seperti inilah aku, mengharapkan si HERO aku supaya menjadi driver. tak perlu struggle untuk masuk parking. tak perlu takut dengan lori besar. ada orang nak isi angin tayar kereta.. nie rase nak cepat cepat kawen senang sikit. MUAHAHAA

tapi aku kecewa in term of semua nie jelah. yang lain aku bangga ok. syukur pada DIA.

tapi aku bangga jugak menjadi seorang perempuan yg bername zuhaiza yang mampu drive sensorang ulang alik ke rumah walau risau menjengah diri tatkala mate selalu ngantuk sebab takda orang nak borak dalam kerete =(

ok. bye.

8 comments:

myra azraff said...

huakkk..jgn menyesal dulu kak..dun worry,im happy kak,wakaka

*cantik shot tu...huhu^O^

Zakaria's daughter said...

hehe.

chill lah.
bukan senang auuuuu nak buat mcm apa kamu buat tuh. keke

Hakimy Zamri said...

hahaha..kak, drive keta susah x ? nanti kak balas kat Cbox kimy balik. tau ? hehe.

okay laa tu kak..lama2 nanti cekap laa tu..kita semua belajar..kan ? kimy pon tak reti drive lagi..kimy fobia kak :( kimy ketaq ni..HUHUHU ==' nice entri..lawak pon ada..haha

zuk zuhaiza said...

@myra azraf

ape yg myre merepek nie HAHA

nice shot erk? haha

zuk zuhaiza said...

@zakaria's daughter


hehe. yeker bukan senang? ramai je yg lagi terror HAHA

zuk zuhaiza said...

@HZ

best bawak kete. senang je haaa.

takkan fobia kot. lelaki mesti berani? tang mane lawaknye nie. huhu

mirmashi94 said...

teringat =.= . masa mula2 belajar kete , x mampu nk angkat handbrake . ye , saya juga kecewa menjadi seorg perempuan . huhu . tp yg part lembik je laa kecewa XD

zuk zuhaiza said...

@mirmashi94

kite pun dulu tak mampu angkat handbrake gak. lagi2 mase belajar naik bukit. rase nak tercabut je handbrake tu. eheee..