28 January 2012

lelaki sejuk mata memandang, sayu hati mendengar. chewaahhh


hey hey.

siapa taknak pasangan yang hensem kan kan? tapi hensem ke tak, tak penting. janji agama baik, keluarga baik, hati baik, tanggungjawab baik, dan semua baik baik. 

kalo hensem tu take it as a bonus lah kan. eheee.

 tak berapa nak hensem takpe tapi sejuk mata memandanglah kan? tapi dah semua agama baik, budi pekerti baik, kehenseman tu terpancar dengan diri sendirinya. muehehehe

'seorang lelaki itu di cintai bukan kerana dia tampan, tetapi dia tampan kerana dia di cintai'

'seorang lelaki tu di sayangi bukan kerana kesempurnaanya, tetapi dia nampak sempurna apabila di sayangi'

yelah kan, bila dah sayang semua nampak baik dan cun belaka. sebab tu perlu belajar menerima seseorang seadanya.

eh, rase macam lari topik nie, gua nak cerita bukan bab cari pasangan, nak tunjuk nie haaa,



naaaaa.... lelaki macho mane nie?


nie kenal?


cam dok? eheeee


haaa. betoi tuh.

beliau adalah Ustaz Don Daniyal Don Biyajid.

baru jugak kenal dia nie. die nie banyak program kat TV Al Hijrah.
seronok jugak tengok rancangan 30 minit Ustaz Don nie. suka cara dia meyampaikan sesuatu. santai je.

aku pun semenjak cuti nie baru kenal tv chanel nie.

yelah dah berbulan dan bertahun jugak rasa tak tengok tv.
dok hostel mane ade tv.

bagi aku, lappy lah TV, lappy lah ladtop, lappylah DVD, lappylah hanfon*facebook and twitter tu, boleh sent msg tanpe gune kredit kan?* ahhhaaaa

ok.bye.

#malas nak letak watermark.bajet orang nakcuri je. tapi kalo ade pun amiklah. ilham dan bakat milik Dia. buat ape nak mengaku hak aku pulak kan.

6 comments:

zOeY zAu YaH said...

dia hensem..tp sbb pengetahuan agama tu lglah tertarik kan..

★ aIsyaH ★ said...

wah..ustaz d0n..pernah nampak kt tv..
tp bel0m pernah dgr lagi ceramah dy..
besh ea..hmm~

Mr. Doctor said...

Like ustaz don.. best juga.. spontan ja.. hehe

AzwanRamli said...

tapi syg...........dia dah tunang oiii...hahaha...

hayatijepeli said...

lelaki yg hensem lelaki yg beriman :)
hehe . dah follow sini singgah ye:)

farah hanim said...

bru tahu jgk kewujudn ustz nie
hehee