25 January 2012

gambar | cuti cuti Malaysia @Cherating.


hai peeps.

eheeee.
cuti cuti nie kan mesti semua orang dok seronok menghabeskan sesi cuti menyuti masing masing kan.
aku pun adelah. eheee.

hari nie aku pergi bercuti jauh di pantai timur sana. Cherating beb. 
takdalah banyak modal dan kos perbelanjaan pun pergi bercuti kat sini.
aku pergi start 530pm until 630pm pada 25 januari 2012.*satu jam je cukup*
mengambil masa tak sampai 5 minit memandu kereta turbo ayah aku, menggunakan minyak yang dua hari lepas isi dan kos makan2 adalah rm14 je. tu pun boleh tapau balik rumah.

eheee.
murah kan kos perbelanjaan aku bercuti ke cherating nie.
so, apela lagi korang.?

memang murah sebab Cherating nie tak sampai 1km meter dari rumah aku.
muahahaha.


fuyooo. ramai kot manusia kat sini. dah macam kenduri. 
pestime aku tengok seumur aku hidup hampir 22 tahun. namenye duk kat kat sini. tapi boleh bilang dengan jari sebelah tangan jelah bape kali aku datang sini. 
kecik2 dulu adelah sekali kot. uhuu.

dah besar nie adelah 3 4 kali.*tu pun sebab dah pandai vrooom vrooom kereta* lau tak sampai kesudah aku tak datang sini.



amacam? chantek tak? aku saje je kasi edit lelebeyh supaye korang kagum.
padahal realitinye. eheee. datanglah menatapi sendiri. uhuks.


kat sini ade ramai orang surfing. pernah tahu. tapi tak pernah tengok dan cube.
kalo orang tanye aku 'orang sini ke?', segan nak jawab ye.
 sebab nanti die orang tanye pasal tempat tempat kat sini tapi aku tak berapa tahu sangat. malu dowh.eheee.

macam mase aku kerja as receptionist kat hotel dulu. buat malu orang kampung je. tapi at least banyak jugak aku tahu pasal benda2 best kalo bercuti kat sini sejak keje dulu. 

baru tahu kat mana orang nak tengok penyu, nak tengok firefly*kelip2*.
aku yang dah lama menetap kat sini pun baru tahu. sungguh memalukan.


asyik asyik ngan depa nie je aku lepak. ehee.
sepupu sepapak merangkap kengkawan.
aku takda kawan kat kampung nie.
merekalah kawan dan merekalah sedara.
dari kecik tak pernah berkawan dengan orang luar.
sombong tak kami?


seliper RM10 yang menjadi peberet kemana mana. rasenye nak jadi pengapit nanti nak pakai seliper nie jugak naik pelamin. selesa noks. uhuuu


action macam pelancong sikit kan. org KL lah kengkonon.



ok.sudah gelap. harus pulang.




6 comments:

Cik Eka said...

wahh cantiknyaaaaaaaaaaaaaaaa..

hehehehe,suka gambar yg awak kate edit lebih tu...hehehehehehe

cantik..kite suka pantai2

Shah Rizar said...

gambar yang last tu sangat style tapi gambar yang kaki tu.. eeuwwwww~ hehehe.. gurau jek..

Mohammad Abu Bakar Kamal said...

teringin nk pie saner..tp tak kesampaian lg..

CikKuyuTembam said...

hehe..dah bace entry awak dkt cherating.Dah lame rasenye sy x gi Cherating.Btw,nice pic u!

CikKuyuTembam said...

done bace entry ni.sy pon dah lame x pegi cherating.btw,nice pic!sgt2 nice. :)

Liza Razak said...

superb pictures !! dh lama tak pegi cherating & kemaman...rindu pulak