24 February 2011

(UPDATE) TUTORIAL BUAT HEADER TRANSPARENT GUNA PHOTOSCAPE DAN GIMP.


ASSALAM.

berkongsi itu pemurah kan.so, perempuan yang sanggup berkongsi memang pemurah kan2?
ohh,sorrylah saya tak cukup pemurah untuk berkongsi.
saya lebih rela mengaku kalah dan redha dengan setiap apa yang berlaku.

mungkin akan dapat yang lebih baik dan mungkin itu juga untuk kebaikan dia.kan2?

tapi hari nie saya nak jadi pemurah sikit dari biasa.
sebab biasa pemurah banyak.kah3.

kalau korang memang follow junk street nie sebab ade tutorial GIMP yang aku buat sebelum nie lah kan, nie aku nak share nie.memang ada feedback cakap tak menjadi lah. susahlah. tak boleh cut lah dan bla bla bla.

aku mengerti sebab aku tahu tutorial aku tu giler complicated.sampai bila aku baca balik aku sendiri pun tak paham.hehe.

sorry lah guys.dan tak lupa jugak ada yg berterima kasih pada aku.tak tahulah membantu dia orang ke tak.

aku ada terjumpa lah kan satu blog nie yang dah lama follo rasanya dan baru terperasaan dia ada buat tutorial.
tutorial buat header transparent guna gimp dan photoscape yang jauh lebih gampang senang wacakaplu.cara dia present tutorial tu pun ringkas dan padat.

tak adalah arahan giler bapak panjang satu2 macam aku buat tu.dan kau rasa cara dia buat lagi effective dan lagi kemas dan lagi simple dan lagi senang.hehe.

nie nak share link dia nie.sharing is caring kan. eh tak, sharing is pemurah kan2?



TRY LAH.
kalau tak paham boleh je nak tanye dia ke atau nak tanye aku.ke nak aku buat tutorial sekali lagi?
takpayah la kot kan2?

pssst;jadi apa lagi.tukar header lah kan.tungguuuuuu~~



#i was helping my friend here.
senang2 buat lah lawatan di sini yer.


http://zeheartywardrobe.blogspot.com/

6 comments:

sarah mohamad said...

buat lah sekali . nanti boleh tengok header baru dekat blog ni . teehee

zuk zuhaiza said...

boleh je nak buat.tapi tu dah tukar kot header..hehe.

prettycure said...

knpe x leyh ,, blkang dye putih jerk ,, bkn transparent ,,, iiiii geram >>>

Anonymous said...

mengapa tidak:)

Ahh-Lee-Yaa said...

Alyah ada buat tutor kedua untuk header transparent. Promote kan lah eh? Hihi, terima kasih :)

http://alyahbakar.blogspot.com/2011/11/tutor-header-transparent-dengan.html

Zuhairah Zainuddin said...

salam. Ada orang copy tutorial kamu. Saya tak tahu dia dah bagitahu kamu atau belum. Tapi tak ada credit nama kamu pun. Sebijik! cuba tengok link ni.

http://aqeebystories.blogspot.com/2011/12/update-tutorial-buat-header-transparent.html